Amonyak yönetimi uygulamalarının zayıf olduğu ticari bir çiftliğe girdiğinizde, genellikle öksürmek zorunda kalırsınız. En azından boğazın çok kaşınır. Bunun nedeni, genellikle yüksek konsantrasyonda bulunan tahriş edici gaz amonyaktır. Amonyak solunum yollarına, gözlere ve mukoza zarlarına saldırır – gaz hayvancılıkta stres etkeni olarak kabul edilir.
Ayrıca dünya çapındaki amonyak emisyonunun %64’ünün, ekosistemlerin asitlenmesine önemli ölçüde katkıda bulunan hayvancılık üretimi yoluyla ortaya çıktığını biliyor muydunuz? Amonyak (NH3) hayvansal üretimde en sık karşılaşılan zorluklardan biridir: Çevre, insan ve hayvan sağlığını olumsuz etkiler. Hayvansal üretimde amonyak salınımını azaltmanın zamanı gelmedi mi?
Hayvancılıktan kaynaklanan yüksek amonyak emisyonları, çevreyi ve hayvan performansını tehlikeye atar. Bu nedenle amonyak emisyonları meydana geldikleri yerde azaltılmalıdır. Enviro QS, yoğun hayvancılıkta amonyak oluşumunu, emisyonunu ve kokuyu azaltan Quillaja saponaria ağacından elde edilen %100 doğal bir üründür.