Actifor Boost

Actifor BoostRuminantlarda protein verimliliği ve ineklerde yüksek süt verimi, tüm dünyadaki üreticiler, beslenme uzmanları ve bilim adamlarını zorlayan önceliklerdir. Artan küresel nüfus, özellikle et ve süt gibi protein kaynakları olmak üzere gıdaya olan talebin artmasıyla birlikte geliyor. Son yıllarda tek başına süt ürünleri tüketimi dünya çapında yılda %2,5’ten fazla arttı. Sürekli artan hayvansal protein ihtiyacı, hayvan yemi ve üretim endüstrisini giderek daha verimli, kalıntısız, sürdürülebilir çözümler sunmaya yönlendiriyor.

Bu nedenle mevcut kaynaklardan daha kaliteli ve daha yüksek miktarda süt üretilmelidir. Süt ineklerinde daha yüksek enerji ve protein verimliliğinin yanı sıra geliştirilmiş süt verimi, aynı miktarda protein alımından daha fazla süt ve et hedefine ulaşmak için faydalıdır.

Protein verimliliğini optimize ederek yem maliyetlerini azaltabilirsiniz!

İneklerde süt verimini ve kalitesini artırmak için rumendeki uçucu yağ asitlerinin yanı sıra ince bağırsağa geçen mikrobiyal protein ve amino asitlerin miktarını artırmak faydalıdır. Bununla birlikte, protein ve diğer besinler yeterince sindirilmezse, süt verimi ve kalitesinde azalma veya büyüme performansında azalma, performans ve genel karlılığın düşmesine neden olabilir.

Önemli olan sadece protein miktarı değildir!

İneklerde protein içeriği yüksek rasyonlar süt veriminin artmasına neden olur. Bununla birlikte, parçalanamayan protein içeriği yüksek rasyonlar genellikle çok pahalıdır ve rasyondaki parçalanabilir protein miktarı yeterli enerji kaynakları ile dengelenmezse, proteinin önemli bir kısmı rumen bakterileri tarafından kullanılamaz ve aşırı amonyak üretimine neden olur. Bu amonyak daha sonra enerji tüketen bir süreçte karaciğerde üreye dönüştürülür. Bu ürenin bir kısmı hayvan tarafından geri dönüştürülür, ancak daha büyük bir kısmı ya süt ya da idrar yoluyla atılır. Bu durum, yüksek diyet proteini kayıplarına, performansın düşmesine ve yem maliyetlerinin artmasına neden olabilir. Ruminant rasyonlarında daha pahalı parçalanamayan protein kaynakları kullanıldığında, sindirim ve absorpsiyonun optimize edilmesi, daha yüksek girdi maliyetlerinden fayda sağlamak için kritik öneme sahiptir.

Süt performansınızı artırın

  • Süt veriminde artış sağlar.
  • Süt üresini azaltırken süt verimini ve süt protein içeriğini iyileştirir.
  • Yem alımını teşvik eder ve süt üretimi için enerji tedarikini destekler.
  • Hem protein kullanımını hem de enerji alımını desteklemek için sindirim sisteminde hem rumen düzeyinde hem de ince bağırsakta olumlu yönde etkilemeye yardımcı olur.